PDA

View Full Version : TaskSwitch problem



domloff
April 4th, 2008, 06:09 AM
Hi

For a while now (as long as I can remember!) everytime I boot up girders taskswitch plugin does not work.

If I disable/enable it, or just restart girder it comes back to life.

Iíve disabled all the plugins I donít use (including the audio one), and it still happens.

Can someone give me some pointers as to how I can debug this?

Thanks

Dom

BTW: I'm running the latest version of Girder 4

domloff
April 7th, 2008, 09:42 AM
Hi, can anyone give me some pointers here?

It affects both the taskcreate and taskswitch plugin for some reason.

domloff
April 9th, 2008, 02:06 AM
Sorry if this is the wrong forum (I thought this is where Promixis support come to help people who have brought their products, obviously I was wrong).

Can some one point me to the correct place where I can get help please?

Thanks

Dom

Rob H
April 9th, 2008, 08:36 AM
Sorry, we've been focusing on NetRemote a lot lately.

I'll ask Ron to take a look at this.

domloff
April 9th, 2008, 10:22 AM
OK Thanks Rob

Ron
April 9th, 2008, 11:29 AM
What OS are you on?

domloff
April 10th, 2008, 03:29 AM
What OS are you on?


XP MCE.

I have Girder on two other PCs (Vista and XP Pro) and I don't see this behaviour.

domloff
April 10th, 2008, 11:45 AM
Any other pointers?

I'm sure it must be a simple problem with the way Girder is starting, I've try to delay the plugin start up (in the menu) and that does nto make any difference.

The log shows no errors either.

domloff
April 11th, 2008, 03:56 AM
Iím sorry, I am bowled over with the sheer number of responses from the Promixis support team!

Come on guys, anybody who is reading this will be (should be) seriously thinking if they buy your product will they get the same brick wall help as me?

Maybe they should be considering other alternatives to Girder where maybe support is more forth coming?

I love the product, but the lack of support amazes me!

Iím just one step from shouting ĎDonít buy this product at all costs!í now Ö Please donít make me say it !! :(

Looking forward to some much needed help ...

Rob H
April 11th, 2008, 06:28 AM
I don't think we've seen this issue before.

You may be able to use a workaround which would be to disable and enable the plugin automatically using the Girder|Disable/Enable plugin actions from a ScriptEnable event.

domloff
April 11th, 2008, 08:36 AM
I don't think we've seen this issue before.

You may be able to use a workaround which would be to disable and enable the plugin automatically using the Girder|Disable/Enable plugin actions from a ScriptEnable event.

I thought of that. I did a disable then wait then enable of the TaskSwitch I attached a Girder Start (and all the other possibilities) to it but as these events depend on TaskSwitch/Create plugin working they never get fired!

Is there a way to switch on debugging for Girder to see exactly what is happening at start up?

Rob H
April 11th, 2008, 10:58 AM
Try using a ScriptEnable event to do this. As far as I know Girder start shouldn't depend on TaskSwitch/TaskCreate though, but it will depend on treescript being loaded which it may not be at that point.

domloff
April 11th, 2008, 11:59 AM
Try using a ScriptEnable event to do this. As far as I know Girder start shouldn't depend on TaskSwitch/TaskCreate though, but it will depend on treescript being loaded which it may not be at that point.

I don't think it triggers any events at all, I've loaded my task with all the girder events possible and it did not trigger any of them.

The only way I can think of doing is installing a rival product and get that to restart Girder once it has rebooted (HIPS?)

Is there no logging info I can see for Girder when it loads up?

Dom

Rob H
April 12th, 2008, 07:23 AM
Hmm.. I thought I'd replied to this yesterday! You could try using DebugView from www.sysinternals.com to monitor the messages that Girder sends out using OutputDebugString.

Does this only happen the first time you start Girder after booting the PC or every time you start Girder?

domloff
April 14th, 2008, 04:26 AM
Hmm.. I thought I'd replied to this yesterday! You could try using DebugView from www.sysinternals.com to monitor the messages that Girder sends out using OutputDebugString.

Does this only happen the first time you start Girder after booting the PC or every time you start Girder?

Looks like a useful tool!

I'll shall give it a go tonight, I take it, it'll give me all messages as girder is starting (at startup)?

It only ever happens when I boot up for the first time. If I shut Girder down and then re-start it, its fine.

Dom

domloff
April 14th, 2008, 03:27 PM
I've run processMon and there was a ton of output, I've filtered on the taskcreate/taskswitch dlls and there is nothing obvious in the file

There seemed to be alot of NAME NOT FOUND, but that did not seem unusual.

Any further pointers, or anything in particular I should be looking at?

Dom

domloff
April 15th, 2008, 04:24 AM
I started to disable some of the plugins and I disabled the LUA Extensions plugin and suddenly its started working!

Not sure what that does and why it would affect the start up.

I did noticed that on start up a few of the plugins were in a 'not receiving events' mode if that helps.

Dom

Rob H
April 15th, 2008, 11:16 AM
Interesting - I don't have that plugin enabled here (I take it you mean the Lua Misc Function Library?)