PDA

View Full Version : Nokia 770 PPc



Solosid
October 20th, 2008, 02:19 PM
Hi All,

I have had a few pm's with John (aka Now Playing) regarding the nokia 770

we thought it would be best to start a thread...for future searching & referencing.

I will paste our Pm's into here so you can see where i'm upto

cheers

Mark

Solosid
October 20th, 2008, 02:27 PM
I asked John how he used the Nokia 770 as a controller

this was the reply...

I use RDP (remote desktop protocol) to one of my WinXP Pro servers that is setup for a separate account. That where NR actually resides (I have a separate skin created for the Nokia 770's resolution). It works fairly well. There is a RDP client written for the Nokia 770.

To install it on the Nokia use the following link from the Nokia itself

http://maemo.org/downloads/product/OS2006/rdesktop/

Best to goto the website with the Nokia and click the Click to Install (the apge takes awhile to come up).

That how I did it.

John
__________________
John

Now Playing creator

Girder 5.0 - Elk M1EZ8 - Ocelot - JRMC 11.1 w/ M-Audio Delta 410 & Xitel HIFI Pro - NetRemote 2.0 - 6 Zone whole house audio with 1580 watts RMS total

Solosid
October 20th, 2008, 02:30 PM
Quote:
Originally Posted by Solosid
Hi John,

I run vista home premium...so thats a problem to start with

would you upgrade to ultimate or server?


Reply by John
A quick search found this... try it

http://www.unet.fi/fransblog/2007/08...-home-premium/

http://portal.tonychan.org/Default.a...58&EntryID=123
__________________
John

Now Playing creator

Girder 5.0 - Elk M1EZ8 - Ocelot - JRMC 11.1 w/ M-Audio Delta 410 & Xitel HIFI Pro - NetRemote 2.0 - 6 Zone whole house audio with 1580 watts RMS total

Solosid
October 20th, 2008, 02:31 PM
Hi John,

Thanks...used the tony chan site and it did the job
do you want me to continue this as a thread?

I'm sure there will be loads of questions coming up.

others may be able to help and it can be a source for others?

cheers

Mark

uk1
November 9th, 2008, 03:52 PM
Hi,

I'm a bit overwhelmed by the topic and hope someone can point me to an idiots step-by-step guide (!) as to how to set up and connect my Nokia 770 as a remote desktop to my Windows XP Pro computer. I've installed rdesktop on the 770 - but from then on I'm lost. I've googled the topic but haven't found anything that explains it .....

Thanks,

Jeff

Solosid
November 10th, 2008, 07:25 AM
Hi Jeff,

What I did was create a second user account on the PC

remember the password & login details...

Check the ip address of the 770 on your router...
Check the ip address of the PC on your router...
(*if you can do address reservation its a good idea to do this)

Allow the ip of the 770 through your firewall.(or turn off temporarily)

Then I clicked on remote desktop and it should ask for ip address of your PC
the login and password
enter this detail and it should start the second user on your PC

hope this works as I'm remembering from memory

any problems come back....


Cheers

Mark

jwilson56
November 10th, 2008, 07:35 AM
Also remember that the RDP session for that second account will be at the screen resolution as the Nokia 770. So you need to create a skin that fits the Nokia. The first account can use its own resolution.

x1nick
November 22nd, 2008, 10:43 AM
Well I just bought myself one of these, been designing a skin for it based on WMP 11

I have also set up my server for RDC/netremote and connected just fine from my laptop, so hopefuly it will go that well when I get my 770 :)

Solosid
November 23rd, 2008, 05:30 AM
Hi All,

is there anyway that the 770 can turn off the 'system' that its using the second account from....

the 'turn off' & 'restart' buttons are disabled in the windows screen

I cannot bring up 'task manager'...

I sometimes use it for browsing and would like to turn the system off...from bed...

cheers

Mark

x1nick
November 23rd, 2008, 06:20 AM
This any help?
support.microsoft.com/kb/303070

VicVonDoom
November 23rd, 2008, 10:00 AM
if you've got room for another nr button on your skin, send an action to girder & somewhere theres a girder action for standby/shutdown/hibernate...
might work...
i don't think you'll be able to wake it remotely though....

x1nick
November 25th, 2008, 08:50 AM
Just got my 770 and installed rdesktop no problem.
Now I can't connect to my server (running vista ultimate)

I have tried both host name/ip address and still nothing.
Checked password for caps/cleared password
Tried domain blank and as workgroup

I can connect no problem to it from my laptop

But on the 770 it just closes after pressing ok

Is it because im using vista or is the problem else where?

EDIT: think i have cracked it now :)

x1nick
November 25th, 2008, 05:55 PM
http://img221.imageshack.us/img221/3601/image477nb5.jpg

Quick pic of my in process netremote skin for my nokia. Wont be releasing it because im pretty sure alot of the images are copyright. Only for my personal use :)

Solosid
November 26th, 2008, 08:41 AM
For other possibly searching for a solution to this problem..

you must make sure you connect the 770 to your local network first

on my 770 theres a icon of a globe in the top right...click this and select network...when connected a icon of a globe with an antenna appears

not you can connect to remote desktop

hope that helps somebody


cheers

Mark

Solosid
November 26th, 2008, 08:42 AM
if you've got room for another nr button on your skin, send an action to girder & somewhere theres a girder action for standby/shutdown/hibernate...
might work...
i don't think you'll be able to wake it remotely though....

now thats a good idea...cheers Jim


Mark

GadgetBoy
February 25th, 2009, 05:14 AM
I am assuming the only way to integrate the Nokia is through Remote Desktop?

I only ask because the server that my MediaBridge runs on is Windows 2000.

GB

Solosid
February 25th, 2009, 11:24 AM
I am assuming the only way to integrate the Nokia is through Remote Desktop?

I only ask because the server that my MediaBridge runs on is Windows 2000.

GB


I suppose you could use the webbrowser.. but the browsing on the Nokia seems a bit 'stuttery' (if that's a word)

Cheers

Mark

GadgetBoy
February 25th, 2009, 04:41 PM
So I can't install NetRemote on the Nokia, correct?

jwilson56
February 25th, 2009, 05:23 PM
So I can't install NetRemote on the Nokia, correct?

Nope....RDP is the only way