PDA

View Full Version : origenae 12.1" touch screen (1280x800, 16:10)



mhwlng
November 23rd, 2008, 04:41 AM
http://www.origenae.com/en/panel_t12.htm (http://www.origenae.com/en/panel_t12.htm)

It connects via a SINGLE 5meter cable to a home theatre pc via a little pcb that goes INSIDE the pc and uses a spare hard disk (MOLEX) plug for 12V power, a vga loopback cable and a spare USB header on the motherboard for the touch screen....

I didn't have a spare slot available, so I left the pcb outside and had to provide my own 12V 2A power supply and USB cable..

There is an error on the PCB... If you want to apply 12V on the external plug, then you need to make a molex plug with a loop between the 5V and 12V pins...

I connected the touch screen as secondary monitor to my Vista Home Theatre PC. (mobile core 2 duo T7400 2.16Ghz, Geforce 7600GT, primary monitor is 1920x1080 TV connected via HDMI)

I used powerstrip (http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm (http://www.entechtaiwan.com/util/ps.shtm)) to get the native resolution of 1280x800 to work...

I also installed ultramon (http://www.realtimesoft.com/ultramon/ (http://www.realtimesoft.com/ultramon/)) to get a taskbar on the secondary monitor...

The 'normal' touch screen drivers can be configured to work with the secondary monitor.
I use a logitech air mouse to navigate on the primary monitor.. (TV)

I also tried the vista 'tabletpc' touch screen drivers but that didn't work on the secondary monitor... So the Vista tabletpc functionality is not availabe on my HTPC...

I tested playing a full screen movie on the primary monitor (using zoomplayer) and touching the secondary monitor at the same time.
That works ok if 'keep taskbar on top of other windows' is unchecked.

Vista Ultimate Dreamscene/Deskscapes works ok.
I see the same dynamic wallpaper animation on both monitors...
When an application goes full screen on the primary monitor, then the animation stops on the secondary screen...
If netremote goes full screen on the secondary monitor, then the animation keeps going on the primary monitor.

It's not possible to start a screensaver on the primary monitor while still showing the desktop on the secondary.
(ultramon does allow you to set up different screensavers for each monitor)

mhwlng
November 23rd, 2008, 04:42 AM
more pictures

Rob H
November 23rd, 2008, 07:07 AM
Nice looking touchscreen.