View Full Version : Insteon hub replace PLM or both are needed?

April 8th, 2015, 06:22 PM

I'm using Girder 5 with Insteon plugin + PLM for a couple of years now and PLM just become dead.
Does the new Insteon Hub replace the PLM or both are needed?

What are the benefit to have the hub apart from having direct access through IOS app?
Is it like the old PLC (but more stable), you can unload PC/Girder from doing all tasks (scenes, schedules)?

Is Girder 6 worth upgrading?

Any comments/thought welcome.


April 11th, 2015, 02:24 PM
I can confirm the hub replaces the PLM in G6... I've had a good experience with G6 so far.

April 11th, 2015, 03:33 PM
Careful Smarthome changed the Hub to no longer work directly. It's using a completely new API and going through their servers (internet required, privacy and security not an option). If you can find the old hub great, use it, if not I suggest to stick with the PLM.