PDA

View Full Version : Few more newbie questions



hginspring
April 17th, 2016, 07:54 PM
1. How do i use png image files for buttons?

2. Are there sample UIs that i can start from? Where to access?

HG

Ron
April 17th, 2016, 07:57 PM
I assume you are using NetRemote. In that case you can find examples under <INSTALL>ui directory. Yes NetRemote supports PNGs if you build your own custom interface.

hginspring
April 19th, 2016, 01:43 PM
Ron on the png i am trying to replace a button with an icon. under the button properties it says image with a blank box. i tried putting in the location of the icon with no luck.

Ron
April 19th, 2016, 01:52 PM
The trick is to use the "http://girder" prefix. This means girder will look for the image in the HTTPd directory of Girder. So if you enter: http://girder/Girder3D-436.png you'll find a big Girder logo instead of your button. Does that make sense?

hginspring
April 19th, 2016, 02:40 PM
yes it does. sorry for so many questions. I have ALS and this is going to be a life line for me.

I was able to get Hue on and off working. Pretty Simple. What would it take to do a slider for dimming?

Ron
April 19th, 2016, 02:49 PM
No problem, questions is what the forum is for.

Use the KV Horizontal/Vertical Slider for that. Then from inside Girder you can read the slider value. The manual has some information on that. ( see scripting / kv )

hginspring
April 19th, 2016, 03:00 PM
png works but the event button is still there. How do i get rid of button?

Ron
April 19th, 2016, 03:09 PM
You can't get rid of it, but you can make a PNG that is exactly the size of your button and just overlay it, hiding the original button. Will that work?

hginspring
April 22nd, 2016, 12:41 PM
ron i several hours into my project and i know i saved last night. fired up girder and everything is gone???????????

Ron
April 22nd, 2016, 12:54 PM
Make sure you connect to the same back-end as you were connected to before. Exit your Girder instance, then start Girder ( -not- Girder Local ). Look at the second tab "Local Network". Do you see an instance there? If so connect to it.

hginspring
April 22nd, 2016, 01:39 PM
thank you that was it.

i have irc for xbox, jvc tv and dtv and http commands for dtv and roku. would you like to add to library?

Ron
April 22nd, 2016, 01:48 PM
Very much. Use the "Export to Web..." button to contribute!