Page 21 of 21 FirstFirst ... 11192021
Results 201 to 210 of 210

Thread: Girder 5 Bug Thread

  1. #201
    Join Date
    Jan 1998
    Location
    Jupiter, FL
    Posts
    13,541

    Default

    btw, maybe you can run grunt.exe instead for your day-to-day use. (it does not have much of a UI to avoid exactly these issues).
    Ron
    No support through PM

  2. #202
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Earth
    Posts
    555

    Default

    -will try.

  3. #203
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    3

    Default

    Any update on that last reported crashing bug? I'm hitting the same thing. Grunt is an option but is not ideal for my use.

  4. #204
    Join Date
    Jan 1998
    Location
    Jupiter, FL
    Posts
    13,541

    Default

    I'm preparing a new release that has all of it's dependencies updated including the library that was causing this crash. I'm hoping to release an Alpha of that soon keep you eye on the Girder 5 forums.
    Ron
    No support through PM

  5. #205
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Smyrna, GA
    Posts
    151

    Default

    Ron,

    Have been trying the latest V5 and the program hangs on two different machines. Using Global Cache commands, after a couple of commands Girder disables events (all by itself) and will not exit when I click "Exit Girder". The program becomes non-responsive and I must use task manager to kill it.

    MikeH
    Mike H
    (Gadgetaddict)

  6. #206
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    370

    Default win.GetIPInfo() does not refresh

    Using this script
    Code:
     local x = win.ListNetworkInterfaces()
     for i, t in ipairs(x) do
         j = win.IsNetworkInterfaceConnected(t.Name)
         if j < 0 then s = "Disabled"
         elseif j > 0 then s = "Connected"
         else s = "Disconnected" end
         print(t.Description, s, win.GetIPInfo(i - 1))
     end
    on a virtual machine with a bridged network connection
    IPConfig results:
    Code:
     
     Ethernet adapter Local Area Connection:
            Connection-specific DNS Suffix  . : local.lan
            IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.50.99
            Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
            Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.50.1
    Script result;
    Code:
     VMware Accelerated AMD PCNet Adapter (2) Connected 192.168.50.99 thijs-devsys
    This is correct.

    Keep Girder open, change connection, to NAT connection (disconnect, change to NAT, reconnect)
    IPConfig results:
    Code:
     
     Ethernet adapter Local Area Connection:
            Connection-specific DNS Suffix  . : localdomain
            IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.242.128
            Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
            Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.242.2
    IP info changed, as expected

    Script result;
    Code:
     VMware Accelerated AMD PCNet Adapter (2) Connected 192.168.50.99 thijs-devsys
    No update? keeps reporting old values.

    Change connection, disconnect;
    Script results:
    Code:
     VMware Accelerated AMD PCNet Adapter (2) Disconnected 192.168.50.99 thijs-devsys
    Connection state does get updated

    Using Girder 5.0.14 (build 551)

    Function win.IsNetworkInterfaceConnected() does work as expected, but function win.GetIPInfo() does not refresh its results.


    I'm trying to detect changes in network connection state, but this is the reason I can't get it to work...
    Using: Win7 MCE, Girder, xPL, RFXcom, HomeEasy

    http://www.thijsschreijer.nl

  7. #207
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    370

    Default

    Any update on this? I'm looking into detecting network disconnects and could use this, when its working...
    Using: Win7 MCE, Girder, xPL, RFXcom, HomeEasy

    http://www.thijsschreijer.nl

  8. #208
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    370

    Default Bug in ComponentManager:Print()

    This code;
    Code:
    ComponentManager:Print()
    results in this error;
    Code:
    Component:  ConfigFiles
    ActiveRFID Receivers Container
    SerialInstancesContainer Container
    Component:  Active RFID Receiver
    Instance Settings:
    ...\luascript\Components/Classes/InstancesContainer.lua:323: attempt to index field `InstanceSettings' (a nil value)
    stack traceback:
        ...\luascript\Components/Classes/InstancesContainer.lua:323: in function `Print'
        ...ript\Components/Classes/SerialInstancesContainer.lua:46: in function `Print'
        ...Girder5\luascript\components\ActiveRFIDReceivers.lua:78: in function `Print'
        ...iles\Promixis\Girder5\luascript\ComponentManager.lua:765: in function `Print'
        [string "X10 devices.gml:\test\print LG TV"]:12: in main chunk
    Using: Win7 MCE, Girder, xPL, RFXcom, HomeEasy

    http://www.thijsschreijer.nl

  9. #209
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    370

    Default bug in device mgr

    minor thingy;

    Please change line 4677 of 'C:\Program Files\Promixis\Girder5\plugins\treescript\Device Manager UI.lua' from:
    Code:
     
    Controls.tranport.Caption = 'No transport control'
    To:
    Code:
     
    Controls.transport.Caption = 'No transport control'
    Using: Win7 MCE, Girder, xPL, RFXcom, HomeEasy

    http://www.thijsschreijer.nl

  10. #210
    Join Date
    Jan 1998
    Location
    Jupiter, FL
    Posts
    13,541

    Default

    Thanks! Fix applied to Girder 5.1
    Ron
    No support through PM

Page 21 of 21 FirstFirst ... 11192021

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •